İstanbul'da Bavyera İftar Yemeği

AHK Türkiye, Istabul, Ramazan, Bavyera Iftar Yemegi, Frank Kaiser, Salih Altuner, Ihsan Yeneroglu Foto: AHK Türkiye, Regensburg Haber

Alman-Türk Sanayi ve Ticaret Odası (AHK Türkiye) 29 Mayıs akşamı Swissotel The Bosphorus İstanbul'da bir iftar yemeği verdi. Bavyera Eyaleti Hükümeti'ni temsilen verilen "Bavyera İftarı"na Türkiye-Almanya ticaretinde faal Türk ve Alman şirket yöneticileri katıldı.

 

Geleneksel tasavvuf müziği eşliğinde verilen iftar etkinliğinde, Türk ve Bavyera mutfağından oluşan geniş menülü yemekler sunuldu. İftar etkinliğinde İngilizce bir selamlama konuşması yapan AHK Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi Frank Kaiser, sözlerini Türkçe "Allah kabul etsin" diyerek tamamladı.

 

İş dünyasında Alman-Türk dostluğunu pekiştirmek ve kültürlerarası diyaloğu geliştirmek amacıyla düzenlenen Bavyera İftar Yemeği, sıcak ve samimi bir ortamda her sene geleneksel olarak İstanbul'da düzenleniyor.

İhsan Yeneroğlu, 30.05.2018

BMW'den Regensburg'a 300 milyon Euro'luk dev yatırım

Manfred Erlacher, BMW Regensburg Manfred Erlacher, 2017 senesinde 350 bin araba ile BMW Regensburg'da yeni üretim rekoru bekliyor. Foto: BMW Regensburg

 

 

BMW Regensburg Yönetim Kurulu Başkanı Manfred Erlacher, göreve gelişinin dördüncü ayında, basınla bir araya gelerek mevcut durum ve gelecek için bilgilendirme toplantısı yaptı. 30 Haziran'da kahvaltı eşliğinde verilen basın toplantısında ayrıca Montaj Bölümü Şefi Franz Moser ile Basın Sözcüsü Andreas Sauer de katılarak bilgilendirmelerde bulundu.

 

BMW'nin Regensburg tesislerinde çok tutulan X1 modeli sayesinde 2016 yılının geçen yıla göre yüzde 12'lik bir artışla 346 bin araba ile rekorla kapatıldığını söyleyen Erlacher, sonbaharda çıkacak yeni X2 ile farklı hedef kitlelere ulaşaran bu yıl yeni bir rekora imza atmayı hedeflediklerini ifade etti. Günde 1400 araba üretildiğini söyleyen BMW Regensburg Şefi Erlacher, gelecek senenin mayıs ayında 7 milyonuncu "made in Regensburg" arabasını çıkarmayı beklediklerini dile getirdi. Erlacher, üretim aşamasında entegre edilen yeni teknolojilerden de bahsederek, Regensburg tesislerine 2021 yılına kadar 300 milyon Euro'nun üzerinde yatırım yapılacağının bilgisini verdi.

 

Bilgilendirici basın kahvaltısından sonra 19 Haziran'da üretim sürecine yeni dahil edilen ve 53 milyon Euro'ya mal olan montaj bölümünün genişletilerek yapılmış yeni bandları bizzat üretim yerine gidilerek basına tanıtıldı. Montaj Bölüm Şefi Franz Moser'in rehberliğinde düzenlenen gezide bilhassa çalışanlar için ergonomik özellikler taşıyan teknolojik yenilikler dikkat çekildi. Planlama aşamasına üretimde çalışanların da dahil edildiğini söyleyen Moser, sürecin optimize edilmesinde önemli katkısı sebebiyle, "tüm ekiple gurur duyuyorum" dedi.

 

Toplam iki saat süren BMW Regensburg'un yeni Yönetim Kurulu Başkanı Erlacher'in basınla buluşmasında geleceğe yönelik büyük yatırımların yapılacağı belirtilerek iyimser mesajlar verildi. Alman otomobil devi BMW'nin Münih ve Leipzig'den sonra en son Amerika'daki Spartenburg tesislerini yöneterek büyük tecrübeler kazanan Erlacher'in, edindiği tüm birikimlerini 1986 yılında kuruluş aşamasında da bulunduğu Regensburg tesislerinin geleceği için aktararak, başarılı bir dönemi yönetmesi bekleniliyor.

30.06.2017

THY ve Nürnberg Fuarı arasında büyük proje

soldan sağa: Peter Ottmann, CEO Nürnberg Messe Group, Dr. Osman Nuri Hasırcı, Turkish Airlines Kuzey Bavyera Genel Müdürü, Dr. Roland Fleck, CEO Nürnberg Messe Group

 

Turkish Airlines, Nürnberg fuarında 2015 yılı 1 Ocak tarihinde "Preferred Carrier" (tercih edilen hava yolu partneri) olacaktır. İki globalleşmeye yönelik şirketler arasındaki kooperasyonundan özellikle katılımcılar ve uzman ziyaretçiler faydalanacaktır. Nürnberg fuarının CEO'ları Dr. Roland Fleck ve Peter Ottmann için bu sözleşmenin yapılması Nürnberg fuar alanına ulaşımı geliştirmek için önemli bir temel taşıdır: “Turkish Airlines, global hava taşımacılığında gerçek bir odak noktasıdır. Şu anda gerçekleştirilmiş olan ortaklık önemli bir adımdır ve Nürnberg fuar alanı için İstanbul'dan dünya çapına erişebilirlik adına daha iyi bir bağlantı anlamına gelir.” Nordbayern Turkish Airlines Genel Müdürü Dr. Osman Nuri Hasırcı da aynı fikirde: “Özellikle müşteriler için Turkish Airlines dünya çapında cazip uçuş fırsatları sunuyor. Bugünkü sözleşme yapımı ile Nürnberg, önemli hedeflere, örneğin Asya'ya daha fazla ilerleyecektir.”

 

Dünya çapında var olma sayesinde sinerjiler


Türk Havayolu şirketinin teklifi, Nürnberg fuarının global varlığına mükemmel derecede uyum sağlıyor: Böylece Turkish Airlines dünya çapında 108 devlette 263 noktaya ulaşım sağlıyor. Almanya'da Turkish Airlines diğerlerinin yanı sıra Nürnberg'den Türkiye'ye günde üç defaya varan uçuşlar gerçekleştiriyor ve İstanbul merkezi üzerinden yakın ve orta doğuya, Afrika'ya ve Asya'ya aynı zamanda Amerika'ya mükemmel bağlantılar sunuyor.

 

Sonuç olarak bu kooperasyon, her şeyden önce uzman ziyaretçiler ve katılımcılar için özel avantajlar içerir ve ilgili uçak fiyatına yüzde beş ve 20'ye varan fiyat indirimleri anlamına gelir. Bireysel fiyat indirimleri, rezervasyon kategorisi veya kalkış saati gibi farklı parametrelerden oluşmaktadır ve dünya çapında BCD Travel aracılığıyla yapılabilir.

 

02.12.2014

"Türkiye pazarı Alman firmaları için büyük cazibe"

İsmail Ertug Avrupa Parlamentosu Almanya Milletvekili İsmail Ertuğ: "Türkiye'nin liberal ticaret politikası var." / Fotos: rh

 

UmweltCluster Bayern ve IHK Regensburg ortak organizasyonu ile düzenlenen "Cluster-Forum International: Der Markt für Umwelt- und Energietechnologie in der Türkei" başlıklı forumda Türkiye'nin başta yenilenebilir enerji piyasası olmak üzere, yatırım fırsatları uzmanlar tarafından masaya yatırıldı. Türkiye'de yatırım yapan ve planlayan iş dünyasının bilgilendirildiği etkinliğe Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası (DT-AHK) Pazar Araştırmaları Müdürü Frank Kaiser, Avrupa Parlamentosu Almanya Milletvekili İsmail Ertuğ gibi konuşmacıların yanısıra Sofia Pankratz, Nikolaus Bemberg, Dr. Gökçe Uzar-Schüller, Suat Karakuz, Thomas Schreiner, Reinhard Büchl ve Andreas Mayer gibi uzmanlar Türkiye'nin ekonomisi, siyaseti, toplumu ve hukuku hakkında bilgiler verdiler.

 

Türkiye'de yerel seçimlere üç gün kala ülkedeki siyasi gelişmelerin de damgasını vurduğu forumda, Türkiye'de yaşanan tüm siyasal ve toplumsal olumsuz gelişmelere rağmen, ekonomi alanında ileriye dönük iyimser tablo çizildi. Açılış konuşmasını IHK Regensburg'dan Josef Beimler'in yaptığı yüksek katılımlı organizasyonda, DT-AHK'dan Frank Kaiser'in "Yükselen Cazibe Piyasa Türkiye" başlıklı sunumu ilgiyle dinlendi. Türkiye'nin, tüm siyasi sorunlarına rağmen, cazibeli ve büyük bir pazar olduğunu ifade eden Kaiser, Türkiye'nin özellikle ekonomi ve teknolojideki yükselişine dikkat çekti. Nisan 2013 itibariyle 5320 Alman firmasının Türkiye'de faaliyette olduğunu söyleyen Kaiser, Türkiye'nin başarılı sektörleri otomotiv, giyim, yiyecek ve inşaatın ardında özellikle enerji, sağlık, eğitim, ulaşım ve makina yapımı alanların büyük gelecek vaad ettiğini belirtti.

 

Germany Trade and Invest CEO'su Sofia Pankratz ise, 2023 yılına kadar yenilebilinir enerjide AB normlarını yakalama sözünü tutmak isteyen Türkiye'nin, büyük yatırımları yapma gereğinden, özellikle enerji sektöründe Alman teknolojisine ihtiyacı olduğunu söyledi. Türkiye'nin son 30 yılda toplumsal ve ekonomik çok büyük gelişmeler kaydettiğini de söyleyen Ponkratz, rüzgar ve su enerjisi alanında büyük yatırım fırsatlarının doğduğu görüşünde bulundu.

 

Çocukluk ve gençlik yıllarını Türkiye'de geçiren Türkiye pazarı uzmanı Nikolaus Bemberg ise, Türkiye'de başarılı yatırım için toplumun kültürel değerlerinin bilinmesi ve dikkate alınmasının önemli olduğunun altını çizdi. Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası'nda uzun süre görev yapan şirket danışmanı Bemberg, Türkiye'deki güncel siyasal ve kültürel kamplaşmaları da dikkat çekmeyi ihmal etmedi. Alman iş adamlarının Türkiye'de siyasi ve dini konulara girmekten sakınmaları gerektiği tavsiyesinde bulunan Bemberg, kurulacak futbol sohbetleri ile samimiyetin arttırılabileceğini söyledi.

 

Münih'te avukatlık yapan Dr. Gökçe Uzar-Schüller, Türkiye'de yatırım yapmanın hukuki durumunu ele alan bir sunum yaptı. Türk ve Alman iş hukukları arasındaki farkları dile getiren Dr. Uzar-Schüller, Türkiye'nin AB normlarına uymak yönünde büyük atılımları gerçekleştirerek, yabancı sermayeye kolaylıklar sağladığını belirtti.

 

Forumda konuşması büyük ilgi gören Avrupa Parlamentosu Almanya Milletvekili İsmail Ertuğ da, Türkiye'ye yatırım yapılmasının getirdiği avantajlar üzerine örnekler vererek aktardı. Türkiye ekonomisine övgülerle bahseden Ertuğ, Türkiye'nin dünya çapındaki dev projelerinden bahsetti. Türkiye'nin liberal ekonomi politikası uyguladığını sözlerine ekleyen Ertuğ, Türkiye'de başarılı yatırımlar yapmış Alman firmalardan da örnekler verdi.

Gerhard Witzany ist neuer IHK-Präsident

Gerhard Witzany Der neue IHK-Präsident Gerhard Witzany
Der neue Präsident der IHK Regensburg für Oberpfalz / Kelheim heißt Gerhard Witzany und ist Vorstand der Nabaltec AG in Schwandorf. Die IHK-Vollversammlung wählte den erfolgreichen Unternehmer am Dienstag zu ihrem neuen Präsidenten.
 
Vorgänger Peter Esser gratulierte Gerhard Witzany, dem Vorstand eines Industriebetriebs mit mehr als 400 Mitarbeitern. In seiner Bewerbung um das Amt des IHK-Präsidenten nannte Witzany das ehrenamtliche Engagement von Unternehmerinnen und Unternehmern innerhalb der IHK „das Instrument schlechthin, um unternehmerischen Interessen auf politischer und gesellschaftlicher Ebene Gehör zu verschaffen.“ Gemeinsam mit sieben Vizepräsidenten bildet der Präsident für die nächsten fünf Jahre das IHK-Präsidium. 2018 findet die nächste IHK-Wahl statt.
 
Fachkräfte, Energie und Export
 
Als besondere Herausforderungen für die Zukunft des IHK-Bezirks sieht der neue Präsident Witzany die demographische Entwicklung sowie die Sicherung von Fachkräften. Als Geschäftsführer eines energieintensiven Industriebetriebs hat Witzany in Energiefragen eine hohe Expertise erlangt.
 
„Mit einem eigenen Hausanschluss zu unserem benachbarten Kraftwerk weiß ich wovon ich rede“, sagte er. Mit einer überdurchschnittlich hohen Exportquote repräsentiert das Unternehmen des neuen IHK-Präsidenten eine Region, deren Produktion bereits heute zu mehr als der Hälfte für den Welthandel bestimmt ist, Tendenz steigend.
Gerhard Witzany, Peter Esser, Thomas Hanauer, Dr.  Alois Plößl, Gerhard Ludwig, Stefan Rödl, Karin Siegert und Dr. Rolf  Pfeiffer IHK-Vollversammlung wählte Gerhard Witzany (l.) zum neuen IHK-Präsidenten, ebenso die neuen Vizepräsidenten (v. r.): Peter Esser, Thomas Hanauer, Dr. Alois Plößl, Gerhard Ludwig, Stefan Rödl, Karin Siegert und Dr. Rolf Pfeiffer / Foto: IHK
Das Präsidium
 
Als Vizepräsidenten wählte die IHK-Vollversammlung sieben Vertreterinnen und Vertreter aus Industrie, Handel und Dienstleistungen. Diese sind: Peter Esser, Persönlich haftender Gesellschafter der Mittelbayerischen Verlag KG in Regensburg, Thomas Hanauer, Geschäftsführer der emz-Hanauer GmbH & Co. KGaA in Nabburg, Gerhard Ludwig, Vorstandssprecher der Volksbank Nordoberpfalz eG in Weiden, Dr. Rolf Pfeiffer, Geschäftsführender Gesellschafter der DEPRAG Schulz GmbH u. Co in Amberg, Dr. Alois Plößl, Geschäftsführer der Rhanerbräu Verwaltungs-GmbH in Schönthal bei Cham, Stefan Rödl, Geschäftsführer der Rödl GmbH in Neumarkt und Karin Siegert, Inhaberin von Herrenausstatter Siegert e.K. in Regensburg.
IHK Regensburg, 23.07.2013
 

Beim IHK-Sommerempfang stand das wirtschaftliche Potenzial der Türkei im Mittelpunkt

Peter Esser, Ece Öztürk Çil, Dr. Jürgen Helmes, IHK Regensburg Beim Sommerempfang in der IHK Regensburg: (v.l.n.r.) Peter Esser (IHK-Präsident), Ece Öztürk Çil (türkische Generalkonsulin), Dr. Jürgen Helmes (IHK-Hauptgeschäftsführer) / Foto: Riedl
 
Beim Sommerempfang der IHK Regensburg für Oberpfalz / Kelheim am Mittwoch, 26. Juni 2013, standen die dynamisch wachsenden Wirtschaftsbeziehungen zwischen ostbayerischen Unternehmen und dem diesjährigen Gastland Türkei auf der Agenda. Das Wirtschaftswunderland am Bosporus nahm innerhalb des letzten Jahrzehnts einen nie dagewesenen Aufschwung und ist ein wichtiger Handelspartner für hiesige Firmen. „Die Wertschätzung der türkischen Wirtschaft ist in unserer Wirtschaftsregion verankert“, begrüßte IHK-Präsident Peter Esser die rund 180 Gäste aus Politik, Wirtschaft und Gesellschaft im Römerhof der IHK. „Fast 130 Unternehmen aus der Oberpfalz und dem Landkreis Kelheim unterhalten heute geschäftliche Kontakte mit der Türkei.“
 
Langjährige Partnerschaft
 
Der Sommerempfang war eine Begegnung unter Freunden: Seit Jahren pflegt die IHK Regensburg konstruktive Beziehungen mit türkischen Partnern aus Politik und Institutionen und vernetzt dabei die Wirtschaft beider Länder. Die Türkei lockt mit zunehmender Investitionsdynamik und wachsender Binnennachfrage. Allein das Pro-Kopf-Einkommen stieg seit der Jahrtausendwende um das Dreifache. Das Land gilt darüber hinaus als Tor in die Märkte Nordafrikas, des Nahen Ostens und Eurasiens. Das Potenzial für gute Geschäfte ist auf lange Sicht hoch.
 
Sıla Temel, Emre Öndin, IHK Regensburg Mode für Männer von Sila Temel, die sich vom Militär für Ihre Entwürfe inspirieren ließ. / Foto: İhsan Yeneroğlu, Regensburg Haber
 
Gastrednerin Ece Öztürk Çil, Generalkonsulin der Türkei in Nürnberg, betonte die tragende Rolle der vielen erfolgreichen türkischstämmigen Unternehmer in Deutschland. „Sie sind Anwälte, Ärzte, Ingenieure, Unternehmensberater oder Softwareentwickler und lange nicht mehr nur Gemüsehändler“, sagte die Generalkonsulin. Als unmittelbaren Beweis dafür führte die junge Designerin Sıla Temel im Rahmen des Sommerempfangs ihre aktuelle Männerkollektion vor.
Deutschland muss am Ball bleiben
 
Aufgrund der besseren Chancen gingen junge, gut ausgebildete türkischstämmige Deutsche indes immer häufiger in die Türkei zurück, stellte der Geschäftsführer Marc Landau von der deutschen Auslandshandelskammer in Istanbul fest. In seinem Vortrag skizzierte der Außenhandelsexperte den raschen Aufstieg des Landes am Bosporus vom internationalen Schuldner zum Gläubiger. Deutschland sei zwar derzeit noch immer der wichtigste Handelspartner der Türkei, doch sieht Landau diese Rolle in Gefahr. Ziel müsse es sein, weiterhin positive Rahmenbedingungen im bilateralen Handel zu schaffen. Dazu gehörten neben dem freien Verkehr von Waren auch erleichterte Visabedingungen für türkische Geschäftsleute.
Ece Öztürk Cil, Peter Esser, Dr. Jürgen Helmes, Salih Altuner Besuch an Regensburg Haber-Stand: (v.l.n.r.) Ece Öztürk Çil, Marc Landau, Peter Esser, Dr. Jürgen Helmes, Salih Altuner / Foto: İhsan Yeneroğlu, Regensburg Haber
 
Ein Rahmenprogramm mit Musik und kulinarischen Köstlichkeiten aus der Türkei sorgte im Anschluss an die Fachvorträge für angeregte Gespräche. Unternehmen mit Verbindungen in die Türkei präsentierten sich an Messeständen, unter anderen die InterNetX GmbH, die Maschinenfabrik Reinhausen und das Metro Warenhaus. Das deutsch-türkische Lokalmagazin Regensburg Haber stellte seine aktuelle Ausgabe vor, das Reisebüro Reisekreativ machte Lust auf den nächsten Türkeiurlaub.
IHK Regensburg, 26.06.2013

Deutsch-Türkische Wirtschaftsgemeinschaft besucht Weltfirma in Landshut

Hasan Kıskanç, DT-WIN, ebmpapst, Landshut Betriebsbesichtigung der DT-WIN bei ebmpapst in Landshut.

 

 

Am vergangenem Donnerstag,führte die DT-WIN e.V. eine Betriebsbesichtigung bei ebm-papst in Landshut durch. Nach einer kurzen Begrüßung durch die Marketingleitung Iris Pioch und dem Vertriebsverwantwortlichem Hans Jürgen Withopf, stellte uns der Assistent der Geschäftsleitung Kai Müller das Werk Landshut vor. An diesem Standort stellt ebmpapst Ventilatoren und Motoren her.

Danach gab es einen kleinen Vortrag über die Historie und Produkte der Firma. Dieser Vortrag hat den Mitgliedern der DT-WIN einen tieferen Einblick in das sehr interessante Themengebiet der Ventilatoren – und Motorentechnik ermöglicht.

Sehr informativ und extrem beeindruckend war dann die anschließende Führung mit dem Assistenten der Geschäftsleitung Kai Müller durch das Werk und die Produktionsstätten. Imponierend war das Zusammenspiel der vielen unterschiedlichen Einzelprozesse, die den Teilnehmern in diesem Umfang wohl nicht bekannt waren.

Die große Bedeutung dieses Themengebietes zeigte sich auch in den vielen Diskussionen, die schon während der Werksführung und schließlich auch noch im Anschluss beim gemütlichen Beisammensein stattgefunden haben.

 

Die Deutsch-Türkische Wirtschafgemeinschaft in Niederbayern e.V. (DT-WIN e.V) wurde im Januar 2010 als gemeinnütziger Verein in Landshut gegründet. Ihr primäres Ziel ist es türkische bzw. türkischstämmige und deutsche Unternehmer, Führungskräfte und Akademiker aus ganz Niederbayern unter einem Dach zum Aufbau eines umfassenden sozialen Netzwerkwerkes zu vereinen.
 
An dieser Stelle auch nochmal ein ganz herzliches Dankeschön an das gesamte Organisationsteam der Firma ebmpapst in Landshut für die sehr angenehme Atmosphäre. Dieser Tag wird den Mitgliedern noch lange in Erinnerung bleiben.

06.05.2013

IHK Regensburg'dan Türkiye'ye yatırım çağrısı

Dr. Jürgen Helmes, Mehmet Şimşek, Peter Esser, Dieter Daminger Türkiye'deki iş fırsatlarını yakından gören Dr. Jürgen Helmes, Peter Esser ve Dieter Daminger, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'i makamında ziyaret etti

 

İstanbul ve Ankara'da üç günlük enerji sektörü ağırlıklı iş gezisi düzenleyen Regensburg Sanayi ve Ticaret Odası (IHK Regensburg), iş dünyası ve bürokrasiden önemli kişilerle yaptıkları görüşmeler sonrasında, Türkiye'deki iş fırsatlarından yararlanma çağrısı yaptı. 

İstanbul'da iş dünyasının önde gelen güçlü kurumları İstanbul Ticaret Odası ve TUSKON yöneticileriyle görüşmelerde bulunan 16 kişilik Regensburg Heyeti'nin Ankara programında ise bakanlarla yapılan üst düzey görüşmeler damgasını vurdu.

Ankara'da T.C. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve T.C. Enerji Bakanı Taner Yıldız gibi Türkiye'nin önemli bakanların makamında ziyarette bulunarak Türkiye'deki iş fırsatları üzerine bilgiler alan Regensburg Heyeti, ayrıca, Türkiye ekonomisine yön veren Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu ile de biraraya geldi.
 

Ziyaret sonunda Regensburg Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Peter Esser, "Bosporus'taki ülkeden yere serilen kırmızı halıdan geçmek için Doğu Bavyera firmaları cesur olmalı" şeklinde bir açıklamayla Türkiye'ye yatırım çağrısı yaparken, Regensburg Belediyesi Ekonomi, Bilim ve Maliye Dairesi Başkanı Dieter Daminger de, İstanbul ve Ankara gibi Türkiye metropollerinde firmalara verilen yatırım teşviklerine övgüler düzdü.

Regensburg Bölgesi'nin çıkardığı üst düzey Türk asıllı siyasetçi Avrupa Parlamentosu Almanya Milletvekili İsmail Ertuğ'un siyasi danışman olarak katıldığı IHK Regensburg'un Türkiye iş seyahati gezisindeki heyette IHK Regensburg'dan Peter Esser (Başkan), Dr. Jürgen Helmes (Genel Müdür), Markus Huber (Dış Ticaret Daire Başkanı) ve Regensburg Belediyesi'nden Dieter Daminger (Ekonomi, Bilim ve Maliye Dairesi Başkanı), Manfred Koller (Kalkınma Dairesi Başkanı) gibi bölgenin önemli isimleri de yer aldı.

23.05.2012

Regensburglu Türk Girişimci, döneri üniversiteye taşıyor

Kemal Uzunoglu, Arcaden, D-DAS Türk dönerinin üniversitelerde okutulması gerektiğini söyleyen Kemal Uzunoğlu, dünyada ilk defa Romanya'da gerçekleşecek uygulama için artık son aşamaya geldi.. Foto: Salih Altuner

Regensburg'un modern alışveriş merkezlerinden Arcaden'de yedi seneden beri KARACA'S adlı bir döner büfesi işleten Ankara asıllı Kemal Uzunoğlu, 300 yıllık tarihi olduğu düşünülen Türk dönerinin standartlaştırılarak korunması için önemli bir proje başlattı.

 

Romanya'nın batısındaki eyaleti Temeşvar'da (Timisoara) bulunan USAB Üniversitesi Banat Tarımsal Bilimler ve Veterinerlik Fakültesi'nde Türk-Rumen-Alman işbirlikli proje ile enstitü açma safhasına gelen Uzunoğlu, önümüzdeki haftalarda Romanya bürokrasi ve akademisinden önemli yetkililerle somut anlaşma için tekrar bir araya gelecek.

 

Romanya'nın Timiş kentinde 4 Nisan 2012'de kurduğu D-DAS Türk Döner şirketiyle, Avrupa’nın birçok şehrinde niteliksiz biçimlerde sunulan Türk dönerinin sağlığa uygun, lezzetli, iyi düzenlenmiş ve hoş mutfaklarda hazırlanıp iyi bir yemek düzeni ve sistemi içerisinde tüketicilere sunulmasını isteyen Uzunoğlu, özellikle bilim adamlarınca önemli desteklerin geldiğini söyledi.

"D-DAS Türk Döner", Romanya'da resmen kuruldu

Bu noktada USAB Üniversitesi Rektörü Prof. Paul Pirşan'dan üniversitede D-DAS Akademi açma sözünü aldığını belirten Uzunoğlu, üniversite ile önümüzdeki haftalarda protokolün imzalanması sonrasında yapılacak işbirliği çerçevesinde Türkiye'den ilk sertifikalı eğitim için Romanya'dan 1000 öğrencinin geleceğini ifade etti.

 

Yalnızca dönerle sınırlı tutulmayacak projede ayrıca pide, lahmacun, köfte vb. Türk mutfağında yer alan diğer lezzetlerin de yeni oluşacak işletmeler zincirinde tüketicilere hak ettiği şekilde sunulacağını belirten Uzunoğlu, proje için özellikle Türk devletinden destek beklentisini vurguladı.

D-DAS, Türk Döner Dünyada ilk defa dönerin patenti alındı

"Döner kalite ve hijyenik açısından kötü şartlarda üretiliyor. Her yere döner büfeleri açılıyor, anlayan-anlmayan eline bıçağı alıp döner kesiyor. Dönerin bir kalitesi, markası, ismi vardır. Dönerin patentini aldık; Türk dönerini standartlaştırıp koruma altına alıyoruz. Bu sektörde olmak isteyenler bizden eğitimini ve iznini almadan ileride rastgele döner imal edip dağıtımını yapamayacak" şeklinde Regensburg Haber'e açıklama yapan Regensburglu Türk girişimci Kemal Uzunoğlu, ayrıca, kendisine bu noktada şimdilik Türkiye'den TOBB (Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği), Tarım Bakanlığı ve Ekonomi Bakanlığı'nın destek verdiğini söyledi.

25.04.2012

Regensburg arabasına yine büyük onur

Foto: BMW

Alman lüks otomobili BMW'nin en küçük kasası 1 Serisi, otomobil dergisi "auto motor und sport" tarafından yapılan ankette kompakt kategorisinin en iyisi seçildi.

 

Dergi tarafından oylamaya sunulan ve 116 bin kişinin katıldığı "Die besten Autos 2012" (2012 yılının en iyi arabaları) anketine her 4 okurdan biri "Made in Regensburg" arabası BMW 1 Serisi'ne oyunu vererek onurlandırdı. 

 

Daha önce de Auto Bild'in düzenlediği "Goldenes Lenkrad" (Altın Direksiyon) gibi önemli ödülleri kazanan yeni jenerasyon BMW 1 Serisi'nin yapımı Regensburg'da olup günde 800 civarında üretiliyor.

27.01.2012

Regensburg, Almanya'nın ekonomisi en hızlı büyüyen kenti oldu

Almanya'nın en önemli ekonomi dergilerinden Capital, 2011 yılında ekonomisi en çok büyüyen kentler listesinde Regensburg'u 1. sırada yer verdi.

 

Almanya'nın önde gelen 60 kentinin değerlendirmeye alındığı listede gayrisafi milli hasılayı (Bruttoinlandsprodukt) 2011 yılında yüzde 4,5 arttıran Regensburg kenti Münih (yüzde 3,1), Frankfurt (yüzde 3,1), Hamburg (yüzde 2,4), Berlin (yüzde 2,1) gibi Almanya'nın ekonomi motoru kentleri geride bıraktı.

 

Küresel ekonomi durgunluğunun beklenildiği 2012 yılı için yapılan öngörüde de yüzde 1,6'lık büyüme hızı ile yine en ön sırada yer alan Regensburg'un yıldızının parlaması, bilhassa Doğu Avrupa ülkelerinin Avrupa Birliği'ne girmesi üzerine jeografik önemini hızla arttırmasıyla başladı.

26.01.2012 

Devlet adamlarının arabalarını altınla kaplayan sıradışı bir Türk: Hüseyin Akbaba

Hüseyin Akbaba, Real Gold 700 bin Euro değerindeki 24 ayar altın kaplamalı Rolls Royce Vietnam'da sahibini bekliyor..
Büyük bir araba sevdası... Olabildiğince geniş bir hayal gücü... Ve delice bir cesaret...

 

Başarılı bir iş adamı olmak için yeterince sebepleri var Hüseyin Akbaba'nın. "Sıradışı bir insanım, kimsenin yapmadığı işleri yapardım hep." Bugün 37 yaşındaki Kars asıllı Hüseyin Akbaba, "çocukluğumda da farklıydım" diyor. İşte bu farklılık, bu kendi has tarz onu yıllar ilerledikçe sıradışı bir işe yöneltecektir. Kimsenin yapmadığı, dahi düşünemediği bir işe...

 

Kendi işini kurmak yapısının başlıca özelliklerinden olacaktı ama hep. 17 yıl boyunca Kick boks yapan bir Türk genci için iş olarak akla ne gelebilirdi ki? Doğup-büyüdüğü Nürnberg'de güvenlik şirketi kurarak atılır iş hayatına ilk önce. Daha sonra hayatını birleştirmek için Regensburg'a gelecektir. Burada beş yıl boyunca giyim üzerine 3 butik işletir. Ek iş olarak yaptığı altın kaplamalar üzerinde büyük hayallere dalıncaya kadar. Hobi olarak yaptığı bu işi iki sene önce aldığı bir kararla iyice yoğunlaşacaktır. Butikleri kapatır. Artık "Real Gold" zamanıdır...

 

4 kıtada 23 ülkede patentleri var henüz 6'ncı yılına giren Regensburg merkezli firmanın. Değerli metalleri kaplama sistemlerini dünya çapında 603 bayi tarafından kullanılıyor. Ve talep hızla artıyor: "Taleplere yetişmekte zorlanıyoruz; son sekiz haftada 402 bayilik isteyen oldu." Almanya'da tek olmanın avantajlarına hayal gücünün sınırsız oluşu ve kaliteye verilen önem de beraberinde olunca başarı da kaçınılmaz oluyor. Şimdilerde Türkiye ve Arap pazarıyla bilhassa ilgilenir olmuş Real Gold sahibi Hüseyin Akbaba. Her iki haftada bir Türkiye'deyim, diyor gelen sayısız mesajların çokluğunu göstererek... 

Mobil kaplama sistemlerinde dünya lideri olan REAL GOLD, bayilikler verecek. Bilgiler www.real-gold.info internet adresinde

Sıradışı, farklı bir işi yapıyor olması Alman medyasının da gözünden kaçmamış tabii ki. Televizyonlar randevu için büyük ilgi göstermişler. VOX'ta "Auto Report", Pro 7'de "Welt der Wunder" kendisiyle çoktan röportaj yapmışlar bile. Avrupa'nın en büyük araba dergilerinden "Auto Bild" de geniş yer ayırmış bir sayısında. Bununla da sınırlı değil. Şimdilerde yine gelecekmiş Alman televizyon kanalları yeni röportajlar için...

 

Merakları da sebepsiz değil tabii. Şu an Vietnam'dan üst düzey bir devlet adamının 350 bin Euro'ya aldığı Rolls Royce Ghost arabasının 24 ayar altın kaplamasıyla meşgul. Kaplama sonunda değerini ikiye katlayarak piyasa değeri 700 bin Euro'ya çıkacak müthiş bir proje. Öncesinde de 575 bin Euro'luk değerinde altın kaplama yatak satılmış Rusya'da. En pahalı kahve makinasını yaptıklarını da belirtiyor yine Türk iş adamı. 27 bin Euro değerinde. Büyük paraların döndüğü sıradışı bir iş. Pazarlama yeri olarak her sene başka bir ülkenin kentinde yapılan milyonerler fuarına da katılarak kendilerini tanıtıyorlar. Geçen sene Moskova'da, haftaya da Amsterdam'da olacaklar.

 

Tüm bu başarılar iş adamı Hüseyin Akbaba'yı da değiştirmemiş. "İş başarılarım beni şımartmadı. Nasılsam hala öyleyim, değişmedim" diyor. Ama hayatındaki büyük değişikliği de bize bildirmeden edemiyor: "Evlilik, ayağımı yere sağlam bastırdı. Düşünce tarzımı değiştirdi. En büyük değişikliğim de buydu." Ve başarının sırlarını şöyle sıralıyor son olarak:

 

* Hiç bir zaman pes etmem, zararda da olsam onu denerim.

* Sıradışı düşünürüm.

* Boş durmayı sevmem, sürekli birşeyle uğraşırım.

* Kaliteye önem veririm, ismin iyi olması önemli.

03.12.2011 

Deutsche Bahn'ın şefinden devletin ulaşım politikasına 'hantal' eleştirisi

IHK Regensburg, Jürgen Helmes, Ismail Ertug, Rüdiger Grube Dünyanın sayılı CEO'larından Deutsche Bahn Şefi Rüdiger Grube, Ulaşım Konferansı'nın organizatörleri IHK Regensburg Genel Müdürü Dr. Jürgen Helmes ve AP Milletvekili İsmail Ertuğ ile beraber tren ulaşımı konusunda önemli açıklamalarda bulundu

 

  • Avrupa Parlamentosu Almanya Milletvekili İsmail Ertuğ'un daveti üzerine Regensburg'a gelen Deutsche Bahn Şefi Rüdiger Grube'nin, IHK Regensburg'da yapacağı açıklamaları dinlemek için çok sayıda belediye başkanlarının katılımları dikkat çekti. Dünyanın sayılı CEO'larından Grube, siyasetten sendikaya, iş dünyasından sivil toplum örgütlerine kadar merakla dinleyen seçkin davetlilere Alman Demiryolları'nın Bavyera Bölgesindeki yatırımları hakkında bilgiler verdi. Yaptığı konuşmasında Almanya'nın ulaşım politikasına da göndermelerde bulunan Grube, bazı projelerin gerçekleştirilememesi sebebiyle isim vererek Federal Almanya Bakanı Peter Ramsauer'e eleştirilerde bulundu.

 

Avrupa Parlamentosu Almanya Milletvekili İsmail Ertuğ'un daveti üzerine IHK Regensburg'da (Regensburg Sanayi ve Ticaret Odası) düzenlenen Ulaşım Konferası'na katılan Deutsche Bahn (Almanya Demiryolları) Yönetim Kurulu Başkanı Rüdiger Grube, devletin ulaşım politikasına eleştirilerde bulundu.

 

IHK Regensburg Genel Müdürü Dr. Jürgen Helmes, Avrupa Parlamentosu Almanya Milletvekili İsmail Ertuğ, Avrupa Komisyonu Ulaştırma Genel Müdürü Matthias Rüte'nin de konuşmacı olarak katılımlarıyla gerçekleştirilen konferans, 120 civarında seçkin davetli tarafından takip edildi.

 

Federal Almanya Milletvekilleri, Bavyera Milletvekilleri, Belediye Başkanları gibi siyasetten çok sayıda önemli isimlerin takip ettiği programda iş dünyasından, sivil toplum örgütlerinden ve sendikalardan üst düzey temsilciler de katıldı.

 

Özellikle Regensburg'dan Münih Havaalanı'na aktarmasız ulaşım olmaması konusunun ön plana çıktığı konferansta, Münih-Prag tren seferinin yavaşlılığı ve Regensburg-Hof hattında elektrikleşmeli ulaşıma geçilememiş olması da eleştiri konusu oldu.

Rüdiger Grube, Matthias Rüte Bünyesinde 276 bin kişi çalıştıran DB'nin şefi, İstanbul'dan Münih Tren Garı'na gelen 'Almanya Treni'ni tanınmadan izlemek için eşortmanlarıyla gelmiş

Sorunları dinleyen dünyanın ikinci büyük ulaşım şirketi Deutsche Bahn'ın şefi Rüdiger Grube, birçok şikayette topu devlete attı. Almanya'nın ulaşım politikası sebebiyle, Federal Almanya Ulaştırma Bakanı Peter Ramsauer'e göndermelerde bulunan Grube, devlet adamlarının söyledikleri ile uygulamalarının birbirini tutmadığını söyledi.

 

Deutsche Bahn'ın Almanya'nın hiçbir eyaletinde Bavyera'da olduğu kadar yatırım yapmadığını verdiği istatistiklerle anlatan Grube, gelecekte de uluslararası önemli geçiş bölgesi olan Bavyera'da daha birçok yatırımların yapılacağının işaretini verdi.

 

SPD Oberpfalz'in adayı olarak Avrupa Parlamentosu'na giren İsmail Ertuğ'un ulaşım konusunda yaptığı çalışmaları konuşmasında takdir eden Deutsche Bahn Şefi, "Avrupa Parlamentosu'nda çok sayıda milletvekili var, ama İsmail Ertuğ gibisi az" diyerek, Almanya'nın Brüksel'deki tek Türk asıllı milletvekili için övgü dolu söz söylemesi dikkat çekti.

 

Konuşmaların ardından geçilen soru-cevap bölümünde çeşitli kentlerden gelen belediye başkanlarının özellikle söz hakkı alıp sorular sorması göze çarparken, dünyanın sayılı CEO'larından Deutsche Bahn Yönetim Kurulu Başkanı Grube'nin dikkatle dinlediği şikayet ve dileklerden birçok notlar aldığı gözlendi.

TVA'nın haberi: http://tvaktuell.tv/nachrichten/ihk-verkehrskonferenz.html 

01.11.2011

Yeni BMW 1 Serisi'nin üretimi resmen başladı

'Made in Regensburg' arabası 17 Eylül'de piyasaya sürülüyor. Fotoğraftakiler (soldan sağa): Bernd Königsbrügge, Alfred Rupp, Andreas Batz, Dr. Karl-Friedrich Koch, Michael Weiss, Dietmar Zimmerhackl, Dr. Andreas Wendt, Martina Grießhammer, Hans-Peter


 

  • Bu sene satış rekorları kıracağı tahmin edilen BMW’de geleceğe dönük yatırımlar devam ediyor.  2012 yılına kadar ekstradan 300 milyon Euro’luk yatırımın yapılacağı BMW Regensburg'un yönetim kurulu başkanı Dr. Andreas Wendt tarafından ilan edildi. BMW’nin Regensburg’da yaptığı büyük yatırımlarından memnun kalan Regensburg Büyükşehir Belediye Başkanı Hans Schaidinger, BMW’nin yaptığı yatırımların sadece firmayı değil, Regensburg ve çevresini de güçlendirdiğini belirtti.

 

Kompakt araba kategorisinde türünün en iyisi kabul edilen BMW 1 Serisi, yeni jenerasyon aracıyla BMW’nin Regensburg tesislerinde 1 Temmuz itibariyle törenle start verildi.

İlk arabanın üretimi sürecini bizzat izleyen BMW Regensburg Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Andreas Wendt, yeni BMW 1 Serisi’nin üretimini resmen başlattı.

İlk etapta günde 100 civarında yeni BMW 1 Serisi arabası çıkacak olan BMW'nin Regensburg tesisinde, üretim sayısı kademeli olarak yükseltilerek günde 800'ü bulacak kapasiteye ulaştırılacak.

Dünya piyasasında aynı anda 17 Eylül tarihinde satışa çıkarılacak olan yeni BMW 1 Serisi'nin, ilk defa 15 Eylül tarihinde dünyanın en büyük motor fuarı olan Frankfurt Uluslararası Otomobil Fuarı’nda (IAA - Internationale Automobil Ausstellung) sergileneceği bildirildi.

Eski jenerasyonu dünya piyasasında büyük rağbet gören BMW 1 Serisi’nin satışa sunacağı motor teknolojisi daha üst düzeydeki yeni modeliyle pazarını daha da büyütmesi bekleniliyor.

'Made in Regensburg' diye andığı yeni BMW 1 Serisi için büyük beklentiler içerisinde olduğu gözlenen BMW Regensburg Yöneticisi Dr. Andreas Wendt, duygularını şu şekilde ifade etti:

"Yeni BMW 1 Serisi’nin Regensburg’daki üretim süreci hazırlıkları için geçmişinde büyük çabalar var. 300 Milyon Euro’luk teknolojik yatırım ile yeni BMW 1 Serisi’nin üretimini hazır hale getirdik. Yeni BMW 1 Serisi harika bir ürün; sunacağımız mükemmel kaliteyle, müşterilerimize 'Made in Regensburg' büyüsüne girdireceğiz."

   

 05.07.2011 

Madan ailesinin yeni lokantası göz kamaştırıyor

Regensburg‘a yeni Türk lokantası actılar.

Uşaklı Madan ailesinin Regensburg'un Grünthal kasabasına açtığı yeni lokanta Madan's, bir aylık bir faaliyetten sonra pazartesi akşamı saat 6'da resmi açılışını yapacak.

Siyaset dünyasından, dini cemaatlerden, iş adamlarından davetlilerin geleceği açılış programında kalabalık bir katılımın olması bekleniliyor.

Yeni açılan lokantada pizza gibi İtalyan mutfağının vazgeçilmezleri yanısıra, Türk mutfağının et, çorba ve tatlı çeşitleri müşterilerin beğenisine sunulacak.

Hiçbir masraftan kaçınılmadığı gözlenen modern görünümlü lokanta, 300m²'lik geniş bir alanda 85 kişiye aynı anda hizmet verecek kapasitede.

Regensburg'un Beratzhausen ilçesinde 18 yıl pizza lokantası işleten Madan ailesi, uzun yılların verdiği birikimlerini kent merkezine daha yakın bir yer olan Grünthal kasabasına açtıkları lokanta ile Regensburg Türkleri'nin damak zevkine hitap edecek.

Türk ailelerden gelen sorular üzerine; domuz etini hiçbir ürünlerinde kullanmadıklarını özellikle belirten Madan ailesi, bu konuda "tereddüt bırakmayacak" bir şekilde özen gösterdiklerinin altını çiziyor.

Aile işletmesi olan Madan's lokantasının sahibi Fatma Madan gözükmekle beraber, Süleyman ve Mehmet Madan kardeşler ile anne Saniye Madan ve baba Ali Madan tarafından işletiliyor.

Türk ailelerin yakından tanıdığı çocuklara yönelik eğlence merkezi funclub'un hemen bitişiğine açılan lokanta, pazartesi günleri hariç her gün 11.00-00.00 arasında açık olacak.

Türk ve İtalyan mutfağından çeşitlemelerin sunulduğu Madan's'ın adresi şöyle:

Brandlbergstraße 59
93173 Wenzenbach - Grünthal
Telefon: 09407 / 812021

21.02.2011 

Regensburglu Hakan Ali'nin InterNetX'le MÜTHİŞ kariyer açılımı

Hakan Ali InterNetX'in dünya pazarında büyük pay kapmaları Regensburg Büyükşehir Belediye Başkanı‘nı hayran bıraktı... Foto: Salih Altuner

 

  • 1998 yılında Regensburg'da kurarak InterNetX şirketinin yönetimine geçti
  • Birkaç yıl içinde elde edinilen üstün başarılarla marka oldular
  • 2010 yılı itibariyle dünyanın en iyileri arasına girdiler
  • Dünyada hizmet götürmedikleri ülke neredeyse kalmadı
  • Yaklaşık 3 milyon "domain"in yönetimini kurdukları şirket yürütüyor
  • Üç dilde (Almanca, İngilizce, İspanyolca) bilgisayar yazılım programının tamamını kendileri üretiyor ve büyük firmalara satıyorlar
  • Şirket, 70'i Regensburg'da olmak üzere toplam 80 kişiye istihdam sağlıyor
  • Münih'teki 400m²'lik yerleri de artık dar geliyor, şimdiden 1000m²'ye çıkarmayı planlıyorlar
  • 12 yıl içerisinde anormal büyüyen şirket, farklı ülkelerden 500 üst düzey şirket yöneticileriyle kongre yapacak kapasiteye ulaştı


 

Alman otomobil devi Porsche, Regensburg merkezli şirketin müşterileri arasından sadece bir tanesi. 1998 yılında Regensburg'da kurulan InterNetX, yaklaşık 3 milyon "domain"in yönetimini alarak kendi alanında dünyanın önde gelen şirketi haline geldi.

 

Thomas Mörz ve Hakan Ali'nin yönettiği InterNetX şirketinin başarılarından memnun kalan Regensburg Büyükşehir Belediye Başkanı Hans Schaidinger, şirketi daha yakından tanımak için Regensburg Belediyesi Yatırım Teşviği Dairesi Başkanı Manfred Koller ile birlikte InterNetX'in yolunu tuttu.

 

80 kişiye istihdam sağlaması ve yüksek meblağlı kurum vergisiyle Regensburg ekonomisine büyük katkı sağlayan InterNetX firmasına gelen konuklar, Genel Müdür Thomas Mörz ile Pazarlama ve Satış Müdürü Hakan Ali tarafından karşılandılar.

 

Sadece Regensburg Haber'in izlediği dar dairede gerçeklesen toplantı bir saat sürdü. 12 yıl önce kurulan InterNetX'in başarılarını anlatan Thomas Mörz ve Hakan Ali, şirketin yol haritası üzerine Schaidinger'e bilgi verdiler.

 

InterNetX firmasından geleceğe yönelik Regensburg'da yatırım sözünü almayı ihmal etmeyen Hans Schaidinger, Regensburg Belediyesi'nin bu konuda kendilerine kolaylaştırıcı özel muameleri olacağını ifade etti.

 

InterNetX'deki şirket gelişmelerini hayranlıkla dinleyen Schaidinger, şirketi işaret ederek, takdirlerini "Regensburg ist die deutsche Domainhauptstadt" (Regensburg Almanya'nın domain başkenti) sözleriyle ifade etmeye çalıştı.

 

Kendi ürettikleri bilgisayar yazılım programını (Software) dünya çapında firmalara pazarlayan InterNetX'in 38 yaşındaki başarılı yöneticisi Hakan Ali, dünya pazarında önemli bir yerde olmalarını şu cümle ile özetledi: "Herkes bizi taklit ediyor. Yeniliği ise biz getiriyoruz. Herşeyi kendimiz buluyor ve yapıyoruz. Bu bizim en büyük özelliğimiz."

 

Ürünlerin uluslararası pazarlanmasından dolayı yabancı kökenli birçok personel çalıştırdıklarını belirten Hakan Ali, "Regensburg'da bu kadar çesit dillerin konuşuldugu, farklı kültürlerin birarada olduğu başka bir firma yok" diyerek başarı sırlarının diğer ipuçlarını verdi.

 

Başta Rusya olmak üzere, Doğu Avrupa ülkelerinden Hackerler tarafından saldırıya da uğradıklarını ifade eden Hakan Ali, "Gelecekte savaşlar internet üzerinden gerçekleşecek" diyerek, programlarını kullanan 1,4 milyon kişiyi bu yönde korumak için yeni yöntemler bulduklarını da sözlerine ekledi.

 

Şirketi hızlı bir şekilde büyümesi sebebiyle Münih'teki 400m²'lik yerlerini 1000m²'ye çıkarmak istediklerini belirten Hakan Ali, şirketin merkezi olan Regensburg'daki iki noktada faaliyet gösteren yerlerinin de kendilerine artık dar geldiğini söyledi.

 

Dünya çapında üst düzey yöneticilerin kendileriyle anlaşma yapmak için Regensburg'a geldiğini de görüşme konusu yapan Hakan Ali, "Artık uluslararası üst düzey yöneticilerin buluşabileceği 500 kişilik kongreler düzenleyebilecek seviyeye geldik. Regensburg'da 5 yıldızlı otellere ihtiyacımız var. Daha düşük otellerde kalmak istemeyen iş dünyası için Regensburg'da barınma problemli olabiliyor. Ayrıca, Münih'te sabah 6'ya kadar süren gece eğlencesi, Regensburg'da saat 4'de bitiyor" diyerek, Hans Schaidinger'den bu yönde çalışmaların yapılmasını istedi.

 

Oldukça rahat ve zaman zaman kara mizahın tavan yaptığı sohbet ortamında InterNetX'in dileklerini dinleyen Schaidinger, misafir iş adamların konaklama ve eğlenme durumlarını iyileştirme ve firma için de yeni yer edinme konusunda yardımcı olunabileceğini söyleyerek, bir saat süren görüşmeden memnun bir şekilde ayrıldı.

14.11.2010 

Regensburg Haber

(0049) 176 24141743

presse@regensburg-haber.com

Salih Altuner (Chefredakteur)

 

 

TRT Deutsch

Regensburg Haber

Regensburg Haber - 45.pdf
PDF-Dokument [6.3 MB]
Regensburg Haber - 44.pdf
PDF-Dokument [6.2 MB]
Regensburg Haber 43.pdf
PDF-Dokument [6.4 MB]
Regensburg Haber - 42.pdf
PDF-Dokument [7.0 MB]
Regensburg Haber - 41.pdf
PDF-Dokument [64.6 MB]
Regensburg Haber - 40.pdf
PDF-Dokument [9.3 MB]
Regensburg Haber - 39.pdf
PDF-Dokument [7.9 MB]
Regensburg Haber - 38.pdf
PDF-Dokument [7.6 MB]
Regensburg Haber - 37.pdf
PDF-Dokument [34.4 MB]
Regensburg Haber - 36.pdf
PDF-Dokument [12.1 MB]
Regensburg Haber - 35.pdf
PDF-Dokument [13.7 MB]
Regensburg Haber - 34.pdf
PDF-Dokument [34.5 MB]
Regensburg Haber - 33.pdf
PDF-Dokument [41.9 MB]
Regensburg Haber - 32.pdf
PDF-Dokument [37.0 MB]
Regensburg Haber - 31.pdf
PDF-Dokument [54.1 MB]
Regensburg Haber - 30.pdf
PDF-Dokument [32.8 MB]
Regensburg Haber - 29.pdf
PDF-Dokument [51.2 MB]
Regensburg Haber - 28.pdf
PDF-Dokument [53.7 MB]
Regensburg Haber - 27.pdf
PDF-Dokument [47.1 MB]
Regensburg Haber - 26.pdf
PDF-Dokument [37.5 MB]
Regensburg Haber - 25.pdf
PDF-Dokument [37.3 MB]
Regensburg Haber - 24.pdf
PDF-Dokument [34.5 MB]
Regensburg Haber - 23.pdf
PDF-Dokument [55.9 MB]
Regensburg Haber - 22.pdf
PDF-Dokument [40.9 MB]
Regensburg Haber - 21.pdf
PDF-Dokument [56.3 MB]
Regensburg Haber - 20.pdf
PDF-Dokument [62.1 MB]
Regensburg Haber - 19.pdf
PDF-Dokument [54.0 MB]
Regensburg Haber - 18.pdf
PDF-Dokument [83.4 MB]
Regensburg Haber - 17.pdf
PDF-Dokument [9.6 MB]
Regensburg Haber - 16.pdf
PDF-Dokument [39.2 MB]
Regensburg Haber - 15.pdf
PDF-Dokument [36.9 MB]
Regensburg Haber - 14.pdf
PDF-Dokument [41.3 MB]
Regensburg Haber - 13.pdf
PDF-Dokument [37.4 MB]
Regensburg Haber - 12.pdf
PDF-Dokument [37.6 MB]
Regensburg Haber - 11.pdf
PDF-Dokument [32.8 MB]
Regensburg Haber - 10.pdf
PDF-Dokument [58.4 MB]
Regensburg Haber - 03.2015.pdf
PDF-Dokument [39.9 MB]
Regensburg Haber - 12.2014.pdf
PDF-Dokument [39.1 MB]
Regensburg Haber - 09.14.pdf
PDF-Dokument [29.9 MB]
Regensburg Haber - 03.2014.pdf
PDF-Dokument [26.2 MB]
Regensburg Haber - 12.2013.pdf
PDF-Dokument [26.7 MB]
Regensburg Haber - 09.2013.pdf
PDF-Dokument [34.1 MB]
Regensburg Haber - 06.2013.pdf
PDF-Dokument [19.7 MB]
Regensburg Haber - 12.2012.pdf
PDF-Dokument [32.0 MB]
Druckversion | Sitemap
© Regensburg Haber